Maszyny MMB

  • Krajalnica MMB to uniwersalna krajalnica manualna do krojenia pieczywa zarówno w punktach sprzedaży jak i w zakładach piekarniczych, gdzie ilość krojonego chleba w ciągu dnia nie przekracza 1000-1500 bochenków na 1 urządzenie.
  • Uniwersalna półautomatyczna krajalnica do krojenia pieczywa zarówno w punktach sprzedaży jak i w zakładach rzemieślniczych, gdzie ilość krojonego chleba w ciągu dnia nie przekracza 1000 -1500 bochenków na 1 urządzenie. Wydajność urządzenia zależna jest ściśle od obsługującego i wynosi od 200 do 280 sztuk bochenków na godzinę. Urządzenie uruchamiane jest za pomocą drążka (dźwigni) umieszczonej z prawej strony urządzenia. Krajalnica posiada łatwy, szybki system wymiany noży oraz ich ustawiania, dzięki systemowi mocowania noży, można je odwracać góra/dół oraz przekładać z boków do środka, noże są praktycznie wykorzystane w 100%. Praca jest lekka i nie wymaga użycia dużej siły fizycznej. System sprężyn naciągowych samoczynnie reguluje nacisk na krojony chleb, tak aby nie był on gnieciony.
  • Krajalnica półautomatyczna MMB  charakteryzuje się dużą wydajnością przy małym gabarycie (zajmuje miejsce podłogi o wymiarach 60x60 cm). Brak stelaża umożliwia umiejscowienie maszyny bezpośrednio na blacie. Doskonały wybór do sklepów gdzie liczy się każdy centymetr powierzchni.  
  • Krajalnica taśmowa 208 jest uniwersalnym rozwiązaniem do krojenia wszelkiego rodzaju chleba w cyklu produkcyjnym. Taśmy transportujące pieczywo posiadają płynną regulację prędkości. Dzięki wykorzystaniu krzyżowego systemu cięcia pieczywa i zmiennej prędkości taśm możliwe jest ciecie chleba o zróżnicowanej twardości.
  • Zaprojektowana do procesów krojenia dla firm o dużych potrzebach. Bochenki ustawione na taśmie popychają się nawzajem, co zapewnia krojenie ciągłe. Wysokość może być regulowana w zgodności z rozmiarem chleba.
  • Krajalnica taśmowa MMB, to bardzo wydajna o ekonomiczna maszyna przeznaczona do krojenia różnego rodzaju chleba. Bochenki ustawione na taśmie przesuwają się za pomocą dwóch transporterów, co zapewnia ciągłość procesu podczas krojenia. Same taśmy transportowe są z tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością o podwyższonej odporność na ścieranie. Krojenie odbywa się przy zadanej prędkości dzięki regulacji prędkości taśmy .System AUTO-STOP taśm transportowych, system ten pozwala na zatrzymanie taśm bez wyłączania  całej maszyny, poprzez przycisk nożny. Wysokość może być regulowana zgodnie z rozmiarem chleba. Krajalnica posiada wysokiej jakości noże a sama maszyna jest produkowana zgodnie ze wszystkimi normami CE. Urządzenie o dużej wydajności do 1000 szt./h przy pracy ciągłej. W komplecie dodatkowa blacha ślizgowa , do załadunku większej ilości chleba. Nadmuch woreczków może być zamontowany z lewej lub prawej strony.
  • Firma Mechanika Maszyn Bartkowiak wykonuje na indywidualne zamówienie projekty i realizacje systemów załadunkowych, linii transportujących itp. Każdy projekt jest indywidualnie dopasowywany do potrzeb i sugestii Klienta.
     
  • Firma Mechanika Maszyn Bartkowiak wykonuje na indywidualne zamówienie projekty i realizacje systemów załadunkowych, linii transportujących itp. Każdy projekt jest indywidualnie dopasowywany do potrzeb i sugestii Klienta.
  • Międzygarownia PM 304 jest maszyną, w której podawanie ciasta kontrolowane jest przez fotokomórkę. Jej zgrabna konstrukcja nie wymaga dużej powierzchni w piekarni, a łatwo demontowane elementy konstrukcji pozwalają na szybkie dostanie się do środka maszyny. Maszyna pracuje automatyczne w połączeniu z pozostałymi elementami linii do chleba.
  • Miesiarki kątowe to najnowsze urządzenie na rynku Polskim wyprodukowane do miesienia wymagających ciast. Do grupy takich ciast zaliczamy: ciasta żytnie, ciasta mieszane z przewagą żyta oraz kwasy. Unikalny kształt miesidła gwarantuje delikatne i dokładne wymiesienie składników.
  • Korpus wykonany jest ze stali, lakierowany. Na życzenie klienta istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.
  • Miesiarka spiralna jest to najnowszej generacji urządzenie na rynku Polskim do miesienia ciasta. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w budowie maszyn i sugestiom klientów z branży piekarniczej i cukierniczej powstało urządzenie spełniające wszystkie normy bezpieczeństwa oraz parametry techniczne niemożliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach. Rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymieszaniem surowców.  
  • Miesiarki kątowe to najnowsze urządzenie na rynku Polskim wyprodukowane do miesienia wymagających ciast. Do grupy takich ciast zaliczamy: ciasta żytnie, ciasta mieszane z przewagą żyta oraz kwasy. Unikalny kształt miesidła gwarantuje delikatne i dokładne wymiesienie składników.

    Główne zalety miesiarek kątowych:

    • 7 różnych prędkości miesienia,
    • możliwość zaprogramowania aż 40 różnych cykli mieszania,
    • delikatne i dokładne miesienie wszystkich składników,
    • indywidualny dobór obrotów miesidła,
    • zastosowanie skrobaka do dzież zapewnia dokładne wymieszanie składników.
  • Najważniejszy patent innowacyjnej miesiarki z wymiennymi narzędziami zawsze leży w zastosowaniu odpowiednich rozwiązań napędu miesidła i dzieży.

    Są one podyktowane takimi priorytetami jak:

    • 7 różnych prędkości obrotu narzędzia w jednym cyklu miesienia,
    • efektywność miesienia różnych ilości i gatunków ciast oraz mas cukierniczych,
    • skrócenie procesu miesienia poprzez szybkie wymieszanie wszystkich składników,
    • bardzo dobre napowietrzenie ciasta,
    • utrzymanie optymalnej temperatury produktu.
  • Miesiarki spiralne MST z dzieżą stałą zostały zaprojektowane tak, aby w bardzo krótkim czasie wymiesić wszystkie składniki i osiągnąć najlepsze parametry ciasta. Bardzo cichą pracę urządzenia gwarantuje zastosowanie najnowszych osiągnięć w napędzie dzieży oraz miesidła.

    Główne zalety:

    • indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta, dzięki któremu eliminujemy przegrzewanie ciasta,
    • optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość,
    • możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych,
    • równomierne wymiesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży,
    • możliwość uzyskania efektu przyśpieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży,
    • uniwersalność zastosowania,
    • programowanie cyklu pracy,
    • zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy,
    • bardzo cicha praca dzięki zastosowaniu najnowszych rozwiązań napędu dzieży, miesidła.
  • MIESIARKO - UGNIATARKA DO CIAST TWARDYCH

    MZ-250

    Przeznaczeniem urządzenia jest  miesienie  ciast o niskiej  zawartości wody. Układ miesideł typu ZZ zapewnia  dokładne wymieszanie wszystkich  składników z jednoczesnym wyrobieniem  produktu .
  • Maszyna wolnostojąca, przeznaczona do rozdrabniania wysuszonego pieczywa na bułkę tartą. Młynek wyposażony jest w 3 sita o średnicy otworów 5,4,3 mm co pozwala dopasować odpowiednią granulację. Specjalny chwytak do zaczepienia worka. Cechą charakterystyczną urządzenia jest wysoka wydajność i prosta obsługa.

Tytuł

Przejdź do góry