Maszyny MMB

  • Wywrotnica służy do przenoszenia ciasta z dzieży do leja zasypowego lub na stół piekarniczy. Urządzenie produkowane jest w wersjach dla wszystkich typów i producentów dzież z wywrotem na lewo, prawo i do tyłu.

    Produkujemy wywrotnice do:

    • skrzyniopalet,
    • koszy i pojemników ze stali nierdzewnej
    • wywrotnice mobilne do dzież.
    Bardzo solidna konstrukcja słupowa w połączeniu z łańcuchowym systemem podnoszenia gwarantuje niezawodne działanie. Największym atutem gwarantującym niezawodność i bezpieczeństwo pracy są podzespoły i elementy użyte w procesie produkcyjnym. Wywrotnice są również wyposażane w skrobak który dokładnie usuwa pozostałości ciasta. Nasze maszyny znajdują zastosowanie w przemyśle piekarniczym, cukierniczym, masarskim oraz przetwórstwie spożywczym.  
  • Wywrotnica służy do podnoszenia kociołków od ubijaczek na żądana wysokość i przelewaniu zawartości do leja. Urządzenia mogą być wyposażone w automatyczny skrobak który dokładnie czyści wnętrze kociołka. Wywrotnice wykonywane są w całości ze stali nierdzewnej.W zależności od potrzeb technologicznych wywrotnice wykonywane są w dwóch wersjach:
    • Stacjonarne – dedykowane dla linii produkcyjnych
    • Mobilne - przeznaczone do transportu kociołków między urządzeniami
    Firma MMB projektuje i wykonuje wywrotnice do linii produkcyjnych oraz urządzeń stacjonarnych.
  • Jej używanie gwarantuje optymalne zaokrąglenie kęsa ciasta. Stożek powlekany jest teflonem, co zapobiega klejeniu się ciasta, natomiast obudowa jest ze stali nierdzewnej. Zaokrąglarka stożkowa jest kompatybilna z całą linią do chleba. Posiada regulowaną rynnę.

Tytuł

Przejdź do góry