Maszyny MMB

  • REGO – SM 2000E - mieszarko –ubijaczka ze sterowaniem elektronicznym. Przedstawiony modeli jest niezawodny i wszechstronny w produkcji zarówno dla cukierników w małych jak i w dużych piekarniach.
  • Przedstawiony modeli jest niezawodny i wszechstronny w produkcji zarówno dla cukierników w małych jak i w dużych piekarniach.
  • Przedstawiony modeli jest niezawodny i wszechstronny w produkcji zarówno dla cukierników w małych jak i w dużych piekarniach.
  • Przedstawiony modeli jest niezawodny i wszechstronny w produkcji zarówno dla cukierników w małych jak i w dużych piekarniach.
  • Bardzo solidna konstrukcja urządzenia pozwala na pracę z ciężkimi ciastami i masami w pe zmyśle piekarniczo-cikierniczym.
  • Płynna regulacja obrotów po przez falownik. Wysoki moment obrotowy przy niższych prędkościach.
  • Ubijaczki kątowe SM są niezawodne i wszechstronne w produkcji zarówno dla cukierników w małych jak i w dużych zakładach . ZALETY :
    • bezstopniowa, regulacja obrotów,
    • mechaniczne podnoszenie i opuszczanie dzieży bez demontażu narzędzia,
    • łatwa w utrzymaniu czystości,
    • bardzo dokładne ustawienie parametrów maszyny: -ustawienie obrotów, kierunku obrotów -czasowe automatyczne wyłączanie.
    • bardzo cicha praca
    • błyskawiczna wymiana narzędzi
    • urządzenie po kapitalnym remoncie
    Ubijaczki kątowe SM są niezawodne i bezawaryjne!
  • Ubijaczka planetarna V-MIX 60/80/100/120

    Bardzo solidna konstrukcja urządzenia pozwala na pracę z ciastami i masami w przemyśle piekarniczo-cukierniczym. Dzięki zastosowaniu mechanicznego sytemu podnoszenia i opuszczania dzieży możliwa jest ciągła praca bez zdejmowania narzędzia. Innowacyjne rozwiązanie przekładni pozwoliło na zwielokrotnienie momentu obrotowego co przekłada się na większą wydajność przy mniejszym zużyciu energii. Bardzo dokładny układ między narzędziem i kociołkiem pozwala na wyrabianie małych ilości mas,kremów,ciast.... Dzięki sugestiom naszych klientów i doświadczeniu w budowie maszyn jako pierwsi w Polsce i Europie zbudowaliśmy ubijaczki z napowietrzaniem dzieży, ociekaczem oraz oświetleniem. Przedstawione rozwiązania gwarantują bardzo szybkie ubijanie produktu z maksymalnym jego napowietrzeniem. Skrócenie czasu pracy wpływa również na obniżenie wzrost temperatury, co jest bardzo istotne w procesie produkcyjnym. Kolejną nowością jest również innowacyjna rózga 3D do produkcji mas i ciast cukierniczych.Unikalny kształt rózgi w połączeniu z napowietrzaniem gwarantuje uzyskanie idealnych parametrów ciast oraz mas.
  • Dzielarka delikatnie dzieli ciasto za pomocą tłoka przy minimalnym sprężaniu i bez podgrzewania. Maszyna sprawdza się przy ciastach pszennych jak i mieszanych, luźnych i sztywniejszych. Regulacja wagi kęsów odbywa się za pomocą pokrętła (mechanicznie), którym regulujemy jaką ilość ciasta tłok ma podać.
  • Wałkownica PIETROBERTO jest to urządzenie służące do rozwałkowywania i przygotowania szerokiej gamy produktów przeznaczonej w przemyśle cukierniczym. Dzięki zastosowaniu wykrojników w urządzeniu zwiększa się możliwości produkcyjne. Możliwość wyboru między wałkownicą automatyczną a półautomatem gwarantuje optymalne dopasowanie urządzenie w linii produkcyjnej.
  • Wałkownica Q50 jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy poszukują wydajnego urządzenia o niewielkich wymiarach i zwartej konstrukcji. Dzięki składanym ramionom wałkownica może pracować na stole a po zakończeniu pracy zajmuje bardzo mało miejsca. Precyzyjne nastawienie walców pozwala na osiągnięcie żądanych grubości ciasta.
  • Dzięki szerokim taśmą o szerokości 654mm i różnej długości. która jest dopasowywana do potrzeb klienta wałkownica idealnie wpisuje się w wymogi produkcyjne. Odpowiednio dobrane walce zapewniają doskonałe walcowanie każdego gatunku ciasta. Rozwiązania przekładni sprawiają że urządzenie pracuje bardzo cicho i bezawaryjnie. Bardzo precyzyjne nastawienie walców pozwala na osiągnięcie minimalnej grubości wałkowanego ciasta.
  • Wałkownica RAM TRONIK jest urządzeniem pracującym w trybie półautomatycznym. Ustawienie walców odbywa się automatycznie i może być programowane do 100 ustawień. Wałkownica jest standardowo wyposażona w falownik, który steruje prędkością taśm dzięki czemu można idealnie ustawić parametry pracy. Sterowanie kierunkiem przesuwu taśm prawo/lewo odbywa się za pomocą dźwigni lub pedału. Bardzo łatwy dostęp do zgarniaczy i ergonomiczna budowa pozwalają operatorowi na łatwe utrzymanie urządzenia w czystości.
  • Wałkownica RAM QTP670 to urządzenie przeznaczone do pracy w pełni zautomatyzowanej. Konstrukcja w całości wykonana jest ze stali nierdzewnej. Współpracuje z intuicyjnym oprogramowaniem, 7 calowy dotykowy ekran pozwala na zapisanie 100 różnych programów. Standardowo wałkownica wyposażona jest w automatyczną zwijarkę do ciasta i posypywacz mąki. Walce o średnicy 80mm gwarantują idealne przygotowanie ciasta. W pełni automatyczny proces wałkowania pozwala na osiągnięcie absolutnej precyzji oraz 100% powtarzalności produktu.
  • Wykonanie ze stali nierdzewnej lub lakierowanej Sterowanie automatyczne
  • Zalety:

    - Konstrukcja w pełni ze stali nierdzewnej klasy AISI 304

    - Centralnie regulowany kosz zasypowy zapewnia prawidłowe i niezmienne usytuowanie kęsa ciasta

    - Regulowane rolki centrujące na przenośniku podającym

    - Dwie pary regulowanych nieprzywierających rolek dociskowych (*) pozycjonowane według wskaźnika położenia,

    - Skrobak zapobiegający przywieraniu i umożliwiający łatwe czyszczenie

    - Drut ze stali nierdzewnej do formowania wstępnego

    - Równoległe, regulowane prowadnice boczne pokryte teflonem20 mm z uchwytami obrotowymi

    - Regulowany na wysokość docisk wykonany z nieprzywierającego materiału o wymiarze 640x1150 mm napędzany silnikiem składany z pulpitu sterującego do pozycji pionowej (pozycja ułatwiająca czyszczenie)

    - Taca zbiorcza z dwoma pozycjami

    - Niebieski pasek czyszczący (**), pokryty materiałem polietylenowym- Kółka z hamulcem zapewniające łatwe przemieszczanie maszyny

    (*) Polietylenowa powłoka antybakteryjna przeznaczona do kontaktu z żywnością, wysoka odporność na uderzenia, wysoka stabilność cieplna, wysoka odporność na zużycie, niskie tarcie, wodoodporność.

    (**) Nieadhezyjny, certyfikowany system zgodności HACCP, deklaracja zgodności dla materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, doskonała charakterystyka formowania i trwałości, doskonałe działanie, całkowite bezpieczeństwo żywności oraz higiena, wyjątkowa elastyczność i odporność mechaniczna, długa żywotność.
  • Zalety:

    - Konstrukcja w pełni ze stali nierdzewnej klasy AISI 304

    - Centralnie regulowany kosz zasypowy zapewnia prawidłowe iniezmienne usytuowanie kęsa ciasta

    - Dwie pary regulowanych nieprzywierających rolek dociskowych (*) pozycjonowane według wskaźnika położenia,

    - skrobak zapobiegający przywieraniu i umożliwiający łatwe czyszczenie

    - Drut ze stali nierdzewnej do formowania wstępnego

    - Równoległe, regulowane prowadnice boczne pokryte teflonem20 mm z uchwytami obrotowymi

    - Regulowany na wysokość docisk wykonany z nieprzywierającego materiału o wymiarze 640x1150 mm napędzany silnikiem składany z pulpitu sterującego do pozycji pionowej (pozycja ułatwiająca czyszczenie)

    - Taca zbiorcza z dwoma pozycjami

    - Niebieski pasek czyszczący (**), pokryty materiałem polietylenowym- Kółka z hamulcem zapewniające łatwe przemieszczanie maszyny

    (*) Polietylenowa powłoka antybakteryjna przeznaczona do kontaktu z żywnością, wysoka odporność na uderzenia, wysoka stabilność cieplna, wysoka odporność na zużycie, niskie tarcie, wodoodporność.

    (**) Nieadhezyjny, certyfikowany system zgodności HACCP, deklaracja zgodności dla materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, doskonała charakterystyka formowania i trwałości, doskonałe działanie, całkowite bezpieczeństwo żywności oraz higiena, wyjątkowa elastyczność i odporność mechaniczna, długa żywotność.
  • Zalety:

    - Konstrukcja wykonana w pełni ze stali nierdzewnej klasy AISI 304

    - Centralnie regulowany kosz zasypowy zapewnia prawidłowe i niezmienne usytuowanie kęsa ciasta

    - Trzy pary regulowanych nieprzywierających rolek dociskowych (*) pozycjonowane według wskaźnika położenia,

    - Skrobak zapobiegający przywieraniu i umożliwiający łatwe czyszczenie

    - Drut ze stali nierdzewnej do formowania wstępnego

    - Równoległe, regulowane prowadnice boczne pokryte teflonem20 mm z uchwytami obrotowymi

    - Regulowany na wysokość docisk wykonany z nieprzywierającego materiału o wymiarze 640x1150 mm napędzany silnikiem składany z pulpitu sterującego do pozycji pionowej (pozycja ułatwiająca czyszczenie)

    Regulowane prowadnice boczne 20mm ze stali nierdzewnej z uchwytami obrotowymi

    - Niebieski pasek czyszczący (**), pokryty materiałem polietylenowym

    - Kółka z hamulcem zapewniające łatwe przemieszczanie maszyny

    - Elektromechaniczny moduł sterujący

     

    (*) Polietylenowa powłoka antybakteryjna przeznaczona do kontaktu z żywnością, wysoka odporność na uderzenia, wysoka stabilność cieplna, wysoka odporność na zużycie, niskie tarcie, wodoodporność.

    (**) Nieadhezyjny, certyfikowany system zgodności HACCP, deklaracja zgodności dla materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, doskonała charakterystyka formowania i trwałości, doskonałe działanie, całkowite bezpieczeństwo żywności oraz higiena, wyjątkowa elastyczność i odporność mechaniczna, długa żywotność.
  • Zalety:

    - Konstrukcja w pełni ze stali nierdzewnej klasy AISI 304

    - Centralnie regulowany kosz zasypowy zapewnia prawidłowe iniezmienne usytuowanie kęsa ciasta- Dwie pary regulowanych nieprzywierających rolek dociskowych (*) pozycjonowane według wskaźnika położenia, - skrobak zapobiegający przywieraniu i umożliwiający łatwe czyszczenie- Drut ze stali nierdzewnej do formowania wstępnego- Równoległe, regulowane prowadnice boczne pokryte teflonem20 mm z uchwytami obrotowymi- Regulowany na wysokość docisk wykonany z nieprzywierającego materiału o wymiarze 640x1150 mm napędzany silnikiem składany z pulpitu sterującego do pozycji pionowej (pozycja ułatwiająca czyszczenie)

    - Taca zbiorcza z dwoma pozycjami

    - Niebieski pasek czyszczący (**), pokryty materiałem polietylenowym- Kółka z hamulcem zapewniające łatwe przemieszczanie maszyny (*) Polietylenowa powłoka antybakteryjna przeznaczona do kontaktu z żywnością, wysoka odporność na uderzenia, wysoka stabilność cieplna, wysoka odporność na zużycie, niskie tarcie, wodoodporność.

    (**) Nieadhezyjny, certyfikowany system zgodności HACCP, deklaracja zgodności dla materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, doskonała charakterystyka formowania i trwałości, doskonałe działanie, całkowite bezpieczeństwo żywności oraz higiena, wyjątkowa elastyczność i odporność mechaniczna, długa żywotność.
  • Zalety:

    - Nadaje się prawie do wszystkich rodzajów ciasta (pszenne, pszenno-żytnie, żytnie); - Łagodny podział ciasta; - Duży zakres gramatury 200-1500gr.; - Współczynnik absorpcji do maks. 75% (w zależności od ciasta); - Wysoka dokładność ważenia dzięki jednorodnej strukturze, wysokiej jakości metali i profesjonalnej obróbce; - Proste i szybkie czyszczenie urządzenia; - Możliwość dostosowania do już istniejącej linii produkcyjnej dzięki regulacji położenia podajnika i bieżącemu dostosowywaniu prędkości dzielenia; - Łatwość utrzymania w czystości; - Wysoka niezawodność; - Niski stopień zużycia detali dzięki stopom o wysokiej wytrzymałości; - Nowoczesny design; - Niezawodna pompa olejowa renomowanej niemieckiej marki BEKA; - Łatwy w przenoszeniu i dostosowaniu pozycji.
  • WYDŁUŻARKA LM 3100 Dzięki wydłużarce można osiągnąć najwyższą jakość i 100% powtarzalności produkowanego chleba. Posiada ona bezstopniową, płynną regulację elementów rozwałkowujących ciasto oraz regulowaną płytę dociskającą, pozwalającą na uzyskanie finalnego produktu dokładnie takiego, jaki jest wymagany.

Tytuł

Przejdź do góry